Bestil en villa med pool på Menorca og glæd dig til lange sandstrande hvor der er turkisblåt vand, stemningsfuldte havnebyer og fantastisk uberørt natur.

Menorca

Menorca, der er den næststørste ø af De Baleariske Øer. Øen ligger lige nordøst for Mallorca og man kan nemt sejle fra Menorca (Ciutadella) til Mallorca (Alcudia).

Menorca er også kendt for sine restauranter og udvalget er stort. Det klassiske Middelhavetskøkken har en særlig plads i de lokales hjerter og næsten uanset hvor man bevæger jeg hen på øen kan man få velsmagende paella eller fantastisk spansk tapas. Fisk og skaldyr er en anden specialitet som Menorca er kendt for. På mange restauranter man nyde frisk fanget fisk og skaldyr fra en trækulsgrill.

Der er selvfølgelig også restauranter der serverer pizza og internationale retter, men størstedelen af de lokale restauranter er specialiseret i den lokale gastronomi.

Menorca er en naturbeskyttet ø og man har tidligt begrænset udbygningen af hoteller, så på den måde har man bevaret en mere charmerende og fredfyldt atmosfære. På Menorca finder man overalt lave hvidkalkede huse, som er omgivet af grøn natur, samt pinjetræer og man er altid tæt på en af de mange badeviger med krystalklart vand.

Ikke mange ved at øen har flere badestrande end hele Mallorca og Ibiza tilsammen. Der findes også mange gode vandreruter på øen og der er mange snoede stier med god skiltning, så vil man vandre er der rig mulighed for det.

Den baleariske ø Menorca er en af mine bedste anbefalinger, her er strande i massevis, lækker mad og smukke solnedgange. Så uanset om du er et forelsket par eller en familie, der ønsker at tage det roligt i en uge eller to, så er Menorca stedet at være for en afslappet pause i solen.

Nyd queso de Mahón, en lokal hvid ost med antydninger af havsalt og paprika, oliaigu, en simpel tomatsuppe, der er populær blandt lokalbefolkningen i sommervarmen, eller arroz caldos amb peix, en rig fisk og skaldyrsris lavet med dagens fangst . Og hvad angår drikkevarer, så prøv et sted med den lokale tippel, Xoriguer gin!

En livsstil på Menorca er begrebet ‘at arbejde for at leve, ikke leve for at arbejde’ – du finder lokalbefolkningen gå ud af deres vej for at hjælpe dig og få dig til at føle dig velkommen under dit ophold, men de definerer sig ikke ved at arbejde. I stedet elsker de at fokusere på venner, mad og familie – og få mest ud af livets mest enkle, men givende fornøjelser.

Mens Menorca bestemt er mere støjsvag end Ibiza og Mallorca, er der stadig masser af steder rundt om øen. Populære udesteder inkluderer Bou Hai i Son Bou, Aloha Cocktail Bar i Cala’n Porter og kysten Moonlight Cocktail Bar i Ciutadella.

Ciutadella

Ciutadella er et must-see når du besøger øen, udover god shopping og et stort udvalg af butikker, så findes der mange fortovscaféer hvor man kan få god tapas og et godt glas vin, til en meget rimelig pris. En af mine bedste anbefalinger er en spadseretur gennem de små kringlede gader og slut gerne shoppeturen nede ved den stemningsfuldte havn, på en af de hyggelige caféer.

Læs mere om Ciutadellas historie her. Frem til starten af 1700 tallet var det Ciutadella, som var hovedstad på øen. Det var her de rige adelsmænd og købmænd boede i deres kæmpe paladser. Ciutadella har ikke længere status som hovedstad, men man fornemmer stadigvæk storheden fra fortiden og byens imponerende katedral er bestemt også et besøg værd.

Sommer fest i Ciutadella

En kombination af tradition, skuespil og sjov på Menorcas mest ikoniske midsommerfest.
Ved midsommer fejrer Ciutadella festivalen “Sant Joan”. Den storslåede paladsby forvandles, når dygtige ryttere og smukke heste, der er afstemt til lejligheden, tager ud på gaden for at blive stjernerne i en fest, der fortjener at blive oplevet mindst en gang i livet.

Festligheder omkring “Sant Joan de Ciutadella” udgør en af ​​de mest ikoniske, spektakulære og er et “must see” af festivaler på De Baleariske Øer. De vigtigste festligheder centreres omkring dagene 23. og 24. juni, selvom festlighederne kommer i gang den foregående søndag, som også kaldes “Dia des Be”.

Festlighederne er spredt over tre dage og styres af en streng protokol, hvor de vigtigste sociale klasser i Ciutadellas svundne æra er repræsenteret: Kirken (caixer capellà), aristokratiet (caixer senyor), håndværkere (caixer casat i caixer fadrí) og landmændene (caixers sider).

Festivalen tilbyder en perfekt undskyldning og spektakulær kulisse for at opdage Ciutadella, den antikke hovedstad på Menorca, med sin charmerende gamle bydel, store paladser, kirken Santa Maria, avenuen Sa Contramurada og selvfølgelig Plaça des Born, hvor du kan deltag i det meste af festlighederne.

Den 24. juni afsluttes festlighederne med et fyrværkeri. Se mere om festivalen i videoen nedenunder.

Vigtig information

Flyvetid: Ca. 3 timer uden mellemlanding
Valuta: Euro
Officielt sprog: spansk

Rejser du med spædbarn til Menorca

Alle der er i gang med og planlægge sin ferie og skal rejse med en lille en, kender omfanget af planlægning og koordinering, som det kræver når man skal til og pakke kufferten. Og hvad med alle de ting, som man skal have med til babyen? Ja, de kan jo ikke være i bagagen. Her man du leje de mest almindelige ting til ferien, som baby, skal have for at det hele fungerer.

LEJ BABYTING TIL FERIEN PÅ MENORCA HER