fbpx
Villa med poolVilla med pool
Forgot password?

FLORIDA

Florida

Florida bliver også kaldt “solskinsstaten” eller “The Sunshine State” og det er med god grund. Gennemsnitstemperaturen ligger på 26 grader og Florida har næsten 1200 km med fine og lækre sandstrande.

Floridas klima

Florida er den mest sydlige stat, af alle de amerikanske stater på fastlandet. Staten er udformet som en halvø og vest for Florida ligger den Mexicanske Golf og mod øst er Atlanterhavet. Mod syd ligger det, man populært kalder Floridastrædet og det er det stykke hav som adskiller Florida fra Cuba og Bahamasøerne. Kører man mod nord så ligger staterne Alabama og Georgia nord for Florida.

Klimaet i Florida er noget mildere end i mange andre subtroiske destinationer og det skyldes blandt andet at man aldrig er særlig langt fra havet, uanset hvor I Florida man opholder sig. Det faktum at havet er så tæt på, begrænser i vidt omfang opbygningen af ekstreme vejrfænomener, som man ellers tit ser i andre subtropiske områder.

Rent vejrmæssigt er der stor forskel på om du er I den nordlige eller sydlige del af staten. Den nordlige og centrale den af staten er subtropisk klima, hvor den sydlige del af staten har tropisk monsunklima.

Den varme Golfstrøm

Golfstrømmen er en sand velsignelse for Florida, da det er golfstrømmen som giver varme til Floridas kyster om vinteren. Den varme golfstrøm bevæger sig sydpå langs Floridas vestkyst i den Mexicanske Golf og ned til sydspidsen og op af østkysten, det gør at temperaturerne i vinterhalvåret er varmere i Florida end i resten af fastlandet af USA. Det er desuden golfstrømmen vi kan takke for at badevandet ved Floridas kyster året rundt ligger på temperaturer fra 22 grader og op til 32 grader varmt vand.

Regnsæson

På grund af det tropiske monsunklima i det sydlige Florida, vil du højst sandsynligt om sommeren opleve meget høje temperaturer og store nedbørsmængder som falder hurtigt og over en kort periode hver dag. Regnsæsonen starter i slutningen af maj og strækker sig til start september og det er også i denne periode de højeste temperaturer forekommer.

I sommermånderne vil dagtemperaturerne i Miami området ligge på omkring 30 til 34 grader og på grund af den høje luftfugtighed, vil det føles noget varmere end det termometret viser.

Det er normalt at tordenbyder kommer sidst på eftermiddagen og efter en varm og fugtig dag vil disse tordenbyder rense luften og typisk er disse tordenbyger overstået i løbet af meget kort tid. Regnen falder mest i løbet af natten i sommerperioden, så rejser du i regntiden kan du godt forvente mange solskinstimer.

Orkan og stormsæson

Fra august til midt september kan Florida blive ramt af storme og i sjældne tilfælde decideret orkaner. Da den sydlige del af Florida ligger i mellem 2 have, derfor kan denne del blive ramt af tropisk aktivitet. Orkanvarslerne er blevet rigtig gode og myndigheder informere altid i god tid hvis kraftige storme risikerer at ramme området.

Du kan læse mere om staten her på deres officielle hjemmeside HER